Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 13:59

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NİN (TSK) HAVA HAREKÂTINA RUSYA’DAN TEPKİ: ANKARA HAREKAT ÖNCESİ BİLGİ VERMEDİ

Gaziantep’in Karkamış ilçesine roket saldırısının ardından harekete geçen TSK, Suriye ve Irak’ın kuzeyine hava harekâtı düzenlemesi Rusya’yı rahatsız etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-11-2022 13:54   Güncelleme : 22-11-2022 18:19
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NİN (TSK) HAVA HAREKÂTINA RUSYA’DAN TEPKİ: ANKARA HAREKAT ÖNCESİ BİLGİ VERMEDİ

Türkiye’nin düzenlediği hava harekatına yönelik, Rusya lideri Vladimir Putin kendilerine önceden bu konu hakkında bilgi verilmediği dile getirdi. Rusya’nın, Suriye özel temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye’nin aşırı askeri güç kullanmaktan kaçınması gerektiğini belirterek; “Türk meslektaşlarımıza, Suriye’nin sadece kuzey ve kuzeydoğu bölgelerinde değil, tüm topraklarda gerilimin tırmanmasını önlemek için belirli bir itidal göstermeleri çağrısında bulunuyoruz” dedi.

“Bizler icazetli çalışmıyoruz”

Katar ziyareti dönüşü sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan harekat konusunda Putin ve Biden ile görüşmediğini dile getirerek sözlerine şöyle devam etti; “Nitekim bu olayda da olduğu gibi bir gece ansızın gelebiliriz. Türkiye’nin güvenlik teşkilatı, bizler icazetli çalışmıyoruz.

Biz eğer bir adım atacaksak bunun kararını veririz ve bu adımı da atarız. Bundan sonraki süreçte bizim çok daha önemli adımları kararlı bir şekilde atacağımızı ve atmamız gerektiğini de inşallah hepsi görecek” ifadelerinde bulundu.

Fatma AydınFatma Aydın

Fatma Aydın Haberleri,Köşe Yazıları ve Yorumları

YORUMLAR