Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
01 MAYIS Çarşamba 20:21

Uluslararası Sağır Sporları Komitesi Heyeti Başkan Büyükkılıç'ı Ziyaret Etti

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Uluslararası Sağır Sporları Komitesi heyetini ağırlayarak 20. Winter Deaflympics'in (Sağırlar Kış Oyunları) Ankara ve Kayseri'de gerçekleştirilmesi planlanan organizasyonun yapılacağı yer ve tesisleri incelemek üzere kente gelen heyete nezaket ziyaretinde bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-06-2023 12:19   Güncelleme : 07-06-2023 12:19
Uluslararası Sağır Sporları Komitesi Heyeti Başkan Büyükkılıç'ı Ziyaret Etti

Heyet, Başkan Büyükkılıç'ı ziyaret ettiği Başkanlık Toplantı Salonu'nda karşılandı.

Başkan Büyükkılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, uluslararası nitelikte bir çalışmanın Kayseri'de gerçekleşecek olmasının kendilerini keyiflendirdiğini belirtti. Kayseri'nin hem mesafe hem de altyapı açısından uygun bir konumda olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, 19 mekanik tesise, 130 kilometreye varan pist uzunluğuna ve 40 piste sahip olduklarını söyledi. Ayrıca yeni havalimanlarının tamamlanmak üzere olduğunu ve her yönden Kayseri'nin uygun bir yer olduğunu ifade etti.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural ise ziyaretlerinin, organizasyonun yapılacağı yer ve tesisleri incelemek ve yerel yönetimlerle tanışmak amacıyla gerçekleştiğini dile getirdi.

ICSD (Uluslararası Sağır Sporları Komitesi) Sportif Teknik Sorumlusu Ralph Fernandez ise Erciyes Kayak Merkezi'ne hayran kaldıklarını belirterek, tesisleri görme fırsatı bulduklarını ve çok etkilendiklerini ifade etti. Fernandez, Kayseri'yi görmeye geldiklerini ve işaret dilinin kullanımı, sağır kültürünün yaygınlaşması ve farkındalığın artırılması açısından bu organizasyonun önemli bir tanıtım olacağını söyledi.

TİESF (Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu) Başkan Vekili ve ICSD İletişim Sorumlusu Yakup Ümit Kihtir ise Erciyes Kayak Merkezi'nin doğuya ve batıya hitap eden merkezi bir konumda olduğunu belirterek, birçok kulübün rahatlıkla buluşabileceği bir yer olduğunu ve aynı zamanda dünyaya tanıtma amacıyla Kayseri'yi tercih ettiklerini ifade etti.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, Başkan Büyükkılıç'a Türk sporuna ve işitme engelliler sporuna katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR