Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
03 MAYIS Cuma 16:56

Vali Ali İhsan Su muhtarlarla iftar yaptı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su, kentte görev yapan muhtarlarla iftar yemeğinde buluştu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-04-2023 19:58   Güncelleme : 20-04-2023 19:58
Vali Ali İhsan Su muhtarlarla iftar yaptı

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kentte görev yapan muhtarlar için iftar programı düzenledi.

Vali Su, burada yaptığı konuşmada kentte yürütülen hizmetler ve çalışmaları anlattı.

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri nedeniyle kentte yaşananları aktaran Vali Su, depremden etkilenen vatandaşları ilk andan itibaren yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Vali Su, o süreçte yaklaşık 200 bin vatandaşın yurtlarda, camilerde sosyal tesislerde barındırıldığını anımsatarak, “Vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmadık. Yeme içme başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını karşıladık” dedi.

Depremden etkilenen 5 bin vatandaşı hala Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtlarında barındırdıklarını belirten Vali Su, konteyner kentin kurulumunu tamamladıklarını açıkladı. Vali Su, isteyen vatandaşların Ramazan Bayramı’ndan sonra konteyner kente yerleştireceklerini kaydetti.

Vali Su, kentteki hasar tespitlerin tamamlandığını ifade ederek Bağlar ilçesi Oğlaklı mevkiinde depremden etkilenen vatandaşlar için Toplu Konut yapımının başlatıldığını hatırlattı. Vali Su, ayrıca depremde evi hasar gören vatandaşlara toplamda 1 milyar 600 milyon lira ödeme yapıldığını belirtti.

Vali Su, şöyle konuştu:

“İlimizde bütün bunlar yapılıyor, yapılamaya devam edilecek. Vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmadık bundan sonra da bırakmayacağız.”

Vali Su, kentte yaşanan huzur ve güven ortamına da dikkati çekerek, yatırımların tüm hızıyla devam ettiğini aktardı.

Vali Su’ya iftar programında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Abdullah Çifti, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları eşlik etti.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR