Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:10

Yıldırım rüzgârı Balkanlarda hız kesmeden esiyor

İrem Mingsar, Karate alanındaki büyük başarılarına bir yenisini ekleyerek, Aralık ayında gerçekleştirilecek Avrupa şampiyonasında birinci olmayı hedefliyor. İstanbul'da düzenlenen International Federation Kyokushin (Ifk) 3. Open Balkan Şampiyonası'nda Yıldırım Belediyesporlu İrem Mingsar, Büyük Bayanlar kategorisinde Balkan Şampiyonu olarak önemli bir başarı elde etti.

SPOR
Giriş Tarihi : 07-06-2023 11:38   Güncelleme : 07-06-2023 11:38
Yıldırım rüzgârı Balkanlarda hız kesmeden esiyor

Karate ile 15 yıldır ilgilenen Mingsar, Avrupa ve Türkiye'de düzenlenen çeşitli organizasyonlarda mücadele ederek önemli dereceler kazandı. Balkan şampiyonu unvanıyla Aralık ayında gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan Mingsar, altın madalya kazanmak için yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca, yüzlerce genç sporcu yetiştirerek karate eğitimi veriyor.

Kyokushin karate, disiplinli ve en sert sporlardan biridir ve Mingsar bu alanda büyük bayanlar kategorisinde Balkan Şampiyonu oldu. Mingsar, "Kyokushin karate yapıyorum ve diğer karate türlerine göre en sert ve disiplinli sporlardan biridir. Bu branşta derece elde etmek oldukça zordur. İller arası, Türkiye çapında ve uluslararası arenada dereceler elde ettim. Büyük bayanlar kategorisinde Türkiye'ye ilk dereceyi ben getirdim. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Dünya Kupası'nda üçüncülük elde ettim. 2-4 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen International Federation Kyokushin (Ifk) 3. Open Balkan Şampiyonası'nda birinci olarak ülkemizi temsil ettim. Hedefim, Aralık ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda bayrağımızı göndere çekmek" şeklinde konuştu.

Yıldırım Belediyespor, amatör branşlarda Türkiye'nin en iddialı kulüplerinden biri olarak biliniyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yüzme, karate, güreş gibi birçok branşta milli takımlara sporcu yetiştirdiklerini belirtti. Yaptıkları spor yatırımlarının meyvelerini almaya başladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Ulusal ve uluslararası arenada ülkemizi temsil ederek önemli başarılara imza atan sporcularımızı tebrik ediyorum" dedi.

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR