Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
01 MAYIS Çarşamba 22:07

Yılmaz Güney TYB Sakarya’da Anıldı

Şair - Akademisyen Yılmaz Güney, TYB Sakarya Şubesince düzenlenen iki oturum hâlindeki etkinlikle anıldı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-06-2023 12:41   Güncelleme : 10-06-2023 12:41
Yılmaz Güney TYB Sakarya’da Anıldı

Merhum şair-akademisyen Dr. Yılmaz Güney, kurucuları arasında bulunduğu Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesince düzenlenen programla anıldı.

Adapazarı Orhangazi Caddesi üzerindeki Yılmaz Güney Kütüphanesi’nde gerçekleşen program, TYB Sakarya Şubesi 2. Başkanı Dr. Mehmet Özdemir'in ‘Akademisyen Dostum Yılmaz Güney’li Anılarım’ sunumu ile başladı. Ardından TYB Şube Başkanı Fahri Tuna’nın hazırladığı ‘Yılmaz Güney’in Hayatı’ konulu fotoğraf gösterisi ilgi çekti. Özellikle merhum şairin, hayatını anlattığı ve şiirini okuduğu video izleyicileri duygulandırdı.

Dr. Mehmet Özdemir’in yönettiği ilk oturumda, şairin akademisyen oğlu Ali Osman Güney 'Babamız Yılmaz Güney', Yazar Fahri Tuna 'Fiziği Tersinden Okutan Şair; Yılmaz Güney', Yazar Filiz Toklu 'Yılmaz Güney Kronolojisi' ve Prof. Dr. Hasan Sağlam, 'Yılmaz Güney'de Trabzon' temalı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Fahri Tuna’nın yönettiği ikinci oturumda ise Edebiyat öğretmeni İsmail Tekdal ‘Arkadaşları Ne Dediler?’,  Yazar Mustafa Turan ‘Irmak Dergisi’nin Yılmaz Güney’li Anları ve Anıları’, Şair Nursel Camcı ‘Irmak Dergisi Yazarları Gözünden Yılmaz Güney’ ve SİMDER Başkanı Yahya Bakır ‘Yılmaz Güney’li Yol Hatıraları’ temalı konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Programın son bölümüne katılan SBB Başkanı Ekrem Yüce, ‘Dostum Yılmaz Güney, mümin, muvahhit, zarif ve güzel kalpli bir insandı. Buna onu tanıyan herkes şahitlik eder. Davası davamızdır. Adını bir kütüphaneye vermek istiyorum. Birinci ölüm yıldönümü olan 11 Kasımda dağıtılması planlanan Fahri Tuna tarafından hazırlanacak olan Yılmaz Güney kitabını, SBB olarak basmaya talibiz’ sözleri izleyiciler tarafından takdir ile karşılandı.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR