Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 07:09

YÖK, 2022-2023 Bahar Dönemi için Yeni Eğitim Kararlarını Açıkladı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemine ilişkin alınan yeni kararları açıkladı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 30-03-2023 16:27
YÖK, 2022-2023 Bahar Dönemi için Yeni Eğitim Kararlarını Açıkladı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemine ilişkin alınan yeni kararları açıkladı.

 YÖK Başkanı Erol Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.

3 Nisan itibarıyla 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemiyle ilgili alınan yeni kararları duyuran YÖK Başkanı Özvar,  halihazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebilmesine, yükseköğretim kurumlarının bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin kararları ilgili kurullarında alarak gerekli düzenlemeleri yapmalarına ve yürürlükte olan “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar”ın 6 ncı maddesinde yer verilen bir yarıyıldaki derslerin AKTS kredilerine göre en fazla yüzde 30’unun uzaktan öğretim yoluyla verilebileceği” yönündeki kısıtlamanın uygulanmamasına karar verildi.

Nisan ayına ertelenmiş olan “derslere ait uygulamalar”ın, yükseköğretim kurumlarının ilgili kurullarının alacağı kararlar ile ödev, proje vb. şekilde veya bahar dönemi içinde, yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze yapılabileceğini de vurgulayan Özvar, bahar dönemindeki ara sınavların (özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) "şeffaflık ve denetlenebilirlik" ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılmasına karar verildiğini duyurdu.

Öte yandan Özvar, yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları tarafından belirleneceğini sözlerine ekledi.

According to the announcement made by the President of the Council of Higher Education (YÖK), Erol Özvar, on the decisions taken for the 2022-2023 academic year spring semester, as of April 3, universities can provide face-to-face education in classrooms to students who wish to attend without requiring attendance in addition to remote education.

YÖK has decided to allow universities to make necessary arrangements for a course to be given both remotely and face-to-face, and to not apply the restriction that limits the maximum of 30% of courses in a semester to be given remotely according to ECTS credits, which is stated in the 6th article of the "Principles and Procedures for Distance Education in Higher Education Institutions" currently in effect.

Özvar also emphasized that the "practical applications of courses" that were postponed until April can be done face-to-face during the spring semester, summer term, or the next academic year, depending on the decisions of the relevant committees of higher education institutions. He also announced that mid-term exams (except for programs that include practice education with special student rights) during the spring semester will be conducted online using remote education methods based on the principles of transparency and accountability.

Furthermore, Özvar added that the timing and format of end-of-semester exams, single courses, thesis supervision, and proficiency exams will be determined by the authorized committees of higher education institutions.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR