Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:40

Yontar, Deprem Bölgelerinin Sorunlarını TBMM Gündemine Taşıdı

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, 6 Şubat depreminin yıldönümünde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile deprem bölgesine giden heyette yer almıştı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 13-02-2024 09:32   Güncelleme : 13-02-2024 09:32
Yontar, Deprem Bölgelerinin Sorunlarını TBMM Gündemine Taşıdı

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, deprem bölgesi ziyaretinin ardından bölgede yaşananları TBMM'ye taşıdı. Yontar şunları söyledi: 

Depremin birinci yıl dönümünde Kahramanmaraş’taydım; her yer yıkım, her yer acı, her yer anı. Orman yangınlarında “Öyle güzel evler yapacağız ki evi eski olanlar ‘Keşke benim de evim yansaydı.’ diyecekler.” diyen AK Partili Belediye Başkanı vardı. Dün de “Evlerini teslim alanların ölüsü yoksa ‘Yıkıldığı iyi olmuş, mis gibi villa verdiniz.’ diyorlar.” diyen bir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız oldu. Arlanmadan bunların söylenmesine pes diyorum. Cumhurbaşkanı çıkıyor “Oy vermezseniz hizmet alamazsınız." diyor. Hâlbuki depremzede “Çocuğum, eşim, annem kayıp.” diyor, Aile Bakanı “Kayıp vatandaş yok.” diyor. Deprem bölgelerine kurtarma ekibinin üç gün neden gelmediğini, Askerin neden kışladan çıkarılmadığını, İnsanların neden enkaz altında bırakıldığını net bir şekilde herkes anlıyor.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR