Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 MART Cuma 11:20

Birecik Ülkü Ocakları Nevruzu Kutladı

Birecik Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı tarafından Birecik mesire alanında "Demir Dağı Eritip Ergenekondan Çıkış" adlı programda Nevruz kutlandı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 21-03-2022 23:19
Birecik Ülkü Ocakları Nevruzu Kutladı
"

Program İlçe Ocak Başkanı Salih Başkapan'ın Ergenekon ateşini yakmasıyla başladı. Ardından yakılan ateşin üzerinden atlayan gençlik Türklerin Ergenekondan çıkışının simgesi olan demir döverek baharın gelişini coşkuyla kutladı. Program firik pilavı ve ayran ikramıyla sonlandı.

Birecik Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Salih Başkapan tarafından yapılan açıklamada; "Nevruz Türk'ün Ergenekondan çıkışı, baharın gelişi, huzurun,rahmetin ve bereketin alametidir. Nevruz Türkün öz bayramıdır.

Börteçine öncülüğünde ecdadımızın demir dağı eriterek dünya kapılarını açtığı gündür. Tarih ta ezelden yazılmıştır Türk'ün bağımsızlığına zincir vurulamayacağını. Bu günü kendilerine atfetmiş olan bazı etnik kesimler mevcuttur.

Fakat, Nevruz Türkün öz bayramıdır ve bizlerde ne olursa olsun Nevruzdan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Körükle ateş yakalı, Demirden dağı yıkalı, Ergenekon’dan çıkalı, Nevruz TÜRK’ün bayramıdır!" diyerek sözlerini bitirdi.

Salih Darıcı

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR