Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
26 NİSAN Cuma 18:50

Evi Yıkılan Yaşlı Kadını Vali Tuncay Sonel Teselli Etti

Heyelanda "60 yıllık emeğim" evi yıkılan yaşlı kadını Ordu Valisi Sonel teselli etti

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-03-2022 02:14
 Evi Yıkılan Yaşlı Kadını Vali Tuncay Sonel Teselli Etti
" Önceki yıllarda Birecik'te gönüllere taht kuran ve atamasının yapıldığı her şehirde gönüllere dokunmaya devam eden şimdilerde Ordu Valisi Tuncay Sonel gönüllere dokunmaya, yaralara merhem, ve halkın herdaim duasını almaya devam ediyor.

26 Mart Cumartesi günü meydana gelen heyelan nedeniyle 3 ev ve bir ahır yıkılmış, risk altındaki 3 ev boşaltılmıştı. Ahırda bulunan 4 büyükbaş hayvan ile bir köpek de telef olmuştu.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, 3 binanın yıkıldığı, 3 büyükbaş hayvan ile 1 köpeğin telef olduğu Altınordu ilçesine bağlı Güzelyalıköy Mahallesi'ndeki heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.

 Kar yağışının ardından yumuşayan toprak örtüsü sonucu oluşan heyelan nedeniyle, Malcuk Sokakta bulunan 3 ev ve 1 ahır yıkıldı, 3 adet büyükbaş hayvan ve 1 köpek telef oldu.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, jandarma ekipleri, 112 Acil Sağlık ekipleri, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekipler, sokağın giriş ve çıkışlarını kapatarak insanların girmesine engel olurken, mahalledeki mezarlarda da heyelan nedeniyle yer değiştirdi.

Heyelan sonucu büyük hasarın oluştuğu mahalleye giderek incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Bu yıl maşallah çok bereketli geçti ve çok kar yağdı. Dün de 19 ilçemizde arkadaşlarımıza söyledik ve bu günlerde dikkatli olmamız gerektiğini 772 muhtarlığımız ve 19 ilçemize bildirdik. Karların erimesiyle birlikte eğimli yerlerde toprak kayması riskti. Bu sabah da yaşadık ama çok şükür şuan 3 bina yıkıldı ve tahliye edildi. Can kaybı yaralı olmaması tabi bizleri mutlu etti. 3 tane büyükbaş hayvanımız ve bir köpeğimiz enkaz altında kaldı, onlara da çok üzüldük ama ailemize inşallah en kısa sürede alacağız ve teslim edeceğiz" dedi.

Heyelanda evi yıkılan 74 yaşındaki Bahriye Sönmez Vali Sonel ile sohbetinde, "Allah devletimize çok versin. Allah'tan geldi, yapacağımız bir şey yok. Çocuğum oralarda kalsa nasıl beklerdim? Çok sağ olun. 60 senelik emeğim gitti" diyerek gözyaşı döktü.

Vali Sonel ise yaşlı kadına her zaman yanlarında olduklarını ve gereken her şeyin yapılacağını ifade ederek, "Biz evladınızız, gözyaşlarınızı sileriz, telafi ederiz. Cana bir şey olsaydı ne olacaktı? O yüzden hiç üzülmenize gerek yok" ifadelerine yer verdi.

Sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Vali Sonel, şu ifadeleri kullandı:

"İki gün önce heyelanda üç ineğini ve bir köpeğini kaybeden ve üzülen gözleri yaşlı ailemize, beraberinde üç buzağısı ile yeni aldığımız üç inek ile bir yavru köpeği teslim ettik. Devletimiz her daim yanlarında."

Haberin Videosu : Tuncay Sonel haber, Tuncay Sonel son dakika haberleri videojs.options.flash.swf = "files/player/video-js.swf";

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR