Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
02 MAYIS Perşembe 06:13

Birecik'te sebzelerin bilinçli bir şekilde yetiştrilmesi semineri verildi

AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi” kapsamında Birecik'te Bilgilendirme semineri yapıldı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 10-07-2021 17:53
Birecik'te sebzelerin bilinçli bir şekilde yetiştrilmesi semineri verildi
"

Birecik Öğretmen evi toplantı salonunda yapılan çiftçilerin katıldığı Birecik - Yerel Eylem Grubu (YEG) tarafından yapılan seminer'de, Bölgede yetişen kırmızı biber,sarımsak ve bitkiler konusunda yetiştiricilik, bitki bakımı, sorunları, sebzelerin bilinçli bir şekilde yetiştrilmesi ve kata degeri arttırılarak ilçe ekonomisine kazandırılması konusunda bilgi verildi.

Seminer'de Dr. Ayşin Bilgili- Sarımsak Hastalıkları ve Mücadelesi konusunda ,Zir.Yük.Müh. İlyas Rat- Sarımsak Zararlıları ve Mücadelesi konusunda eğitim verdi.

Yerel Kalkınma LEADER Derneği İlçe Başkanı Hüseyin Gökdoğan, "Bu dernek kırsalda yaşayan insanlarımıza önce yetenek kazandıracak sonra örneğin bir süt üreticisinin sütünü nasıl satacağı yönünde fikirlerini geliştirip ekonomik yönden güçlenmesi sağlanacak. Yetenek kazandırıldığında insanlar boş duramaz. 30 yılı aşkın süredir Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan LEADER yaklaşımı, sorunların masa başında tespit ve çözümünden ziyade yerel aktörlerin kalkınma sürecine dahil olmasını sağlayarak oluşturulan Yerel Kalkınma Stratejileri’nin desteklemesi ile kırsal alanın sorunlarının çözümüne katkıda bulunacaktır.

Yerelde Kamu ve sivil toplum ortaklığına dayanan bu proje tabandan tavana yaklaşımla kalkınma planları yerel fikirlere dayandırmaktadır" bu konuda ilçemizde bulunan çiftçilerimizinde duyarlı olmasını ve bu fırsatlardan faydalanması gerektiğini söyledi.

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR