Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
20 NİSAN Cumartesi 00:27

Deprem Bölgesindeki İş Gücü Kaybına Karşı Alınan Tedbirler Nelerdir?

Depremin vurduğu 11 ilde iş hayatı da olumsuz etkilendi. Esnaf, sanatkar ve fabrikalar büyük zarar gördü, çalışanlar ise başka illere gitmek zorunda kaldı. Bu durumda, hükümet, iş kaybını önlemek ve çalışanlara destek olmak için bir dizi önlem alıyor. Bunlardan biri de, 11 ildeki asgari ücretin 10 bin liranın üzerine çıkarılması yönünde yapılan düzenleme. Bu sayede, çalışanlar ekmek teknelerine dönecek ve iş kaybı önlenmeye çalışılacak.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 21-03-2023 09:07   Güncelleme : 21-03-2023 09:12
Deprem Bölgesindeki İş Gücü Kaybına Karşı Alınan Tedbirler Nelerdir?

Depremin vurduğu 11 ilde iş hayatı sarsıntı geçirirken, çalışanların işlerini kaybetmemeleri için hükümet yeni bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işverenlerin ödemesi gereken sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması ve işçi maaşlarına eklenmesi yönündeki çalışmanın son aşamaya geldiğini açıkladı. Bu düzenleme sayesinde asgari ücret 11 ilde 10 bin liranın üzerine çıkacak ve iş kaybının önüne geçilecek.

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Kilis ve Elazığ'da işverenlerin ve çalışanların depremden kaynaklanan zararları büyük oldu. Esnaf ve sanatkarların işletmeleri yıkıldı, fabrikalar büyük zarar gördü ve çalışanlar işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı. Ancak hükümet, çalışanların işlerini kaybetmemeleri ve bu illere geri dönmeleri için teşvikler vermeyi planlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, iş kaybını önlemek amacıyla devletin işveren sigorta primlerini karşılayacağını ve asgari ücrete ekleyeceğini açıkladı. Bu düzenleme sayesinde, 11 ildeki asgari ücret 10 bin liranın üzerine çıkarılacak ve çalışanların maddi açıdan daha iyi duruma gelmeleri sağlanacak. Bu teşviklerle birlikte, 11 ildeki iş hayatı canlanacak ve çalışanların işlerini kaybetme riski önemli ölçüde azalacak.

Salih Darıcı

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR