Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:05

Gaziantep'te Yavuz Bingöl'le Aşık Veysel Anması Coşkusu

Aşıklık geleneğinin önemli temsilcilerinden olan ve barış, hoşgörü, vatanseverlik, yaşama sevinci ve doğaya bağlılığı anlatan şiirleri nedeniyle UNESCO tarafından 2023 yılında tüm dünyada Aşık Veysel yılı ilan edilmesi vesilesiyle Festival Park’ta düzenlenen konserde Aşık Veysel’in en çok sevilen türküleri Yavuz Bingöl tarafından seslendirildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-06-2023 11:24   Güncelleme : 22-06-2023 11:24
Gaziantep'te Yavuz Bingöl'le Aşık Veysel Anması Coşkusu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi destekleri, Gaziantep Valiliği koordinasyonu ve Halkbank’ın sponsorluğunda “Veyselsiz 50 yıl” sloganıyla düzenlenen konsere Gazi şehirliler yoğun ilgi gösterdi.

Sahnede konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur tüm medeniyetlerin ortak dilinin türkü olduğunu belirterek, “Halk sanatçısı demek mikrofonunu, sazını, sözünü kürsüsünü ve sahnesini halkla paylaşan demek. Bugün bunu yaşattı bize. Sahnesini de sizlerle paylaştı, sözünü de sizlerle paylaştı. Türküleri de bugün bize bu güçlü sesiyle dinleten Yavuz hocamıza teşekkür ediyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e de bu bize bu imkanları sunduğu için ve bize destek verdiği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yavuz Bingöl konser sonrası memnuniyetini dile getirerek “Fatma Şahin bize her zaman destek veriyor. Geçen sene de festivalde bulunmuştum. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.” dedi.

Konser sonrası Başkan Vekili Halil Uğur, günün anısına şarkıcı Yavuz Bingöl’e kutnu kumaşından yapılmış ay yıldız desenli şal ile çiçek hediye etti.

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR