Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 17:52

GÖZTEPE- ALTAY DERBİ MAÇINDA OLAY: 1’İ AĞIR, 2 YARALI

İzmir’de, Göztepe-Altay arasında oynanan derbi maçı sırasında işaret fişeklerinin ateşlenmesi sonucu Göztepe taraftarı Mehmet Çakır ağır yaralandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-11-2022 18:51   Güncelleme : 29-11-2022 21:17
GÖZTEPE- ALTAY DERBİ MAÇINDA OLAY: 1’İ AĞIR, 2 YARALI

Maçtan bir gün önce Altay taraftarı ile görüşen ambulans şoförü A.G, stada işaret fişeklerini alabilmek için yapılan teklifi kabul ederek bir seyircinin ağır yaralanmasına neden oldu. Kamera görüntülerinin ortaya çıkmasıyla gözaltına alınan A.G’nin daha önceki maçlarda olay çıkardığı ve kaydının bulunduğu belirlendi. Hastaneye kaldırılan Mehmet Çınar ameliyata alındıktan sonra durumunun iyi olduğu açıklaması yapıldı.

Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’in durumu iyi

Gelişen olaylar sırasında sahaya inen bir taraftar, korner direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’in kafasına vurarak yaralanmasına sebep oldu. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından durumunun iyi olduğunu ancak kafasına darbe almasından dolayı kontrol altında tutulduğu açıklandı. Yaşanan olaylar nedeniyle derbi maçı ertelendi.

İzmir Valisi’nden açıklama

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yaşanan olaylar ardından Gürsel Aksel Stadı’nda incelemelerde bulunarak basın mensuplarına açıklama yaptı.

Bu olayın peşini bırakmayacakları dile getiren Köşger; “"Taraftarın çoğunluğu bu olayı tasvip etmedi. Sportmenlik ve centilmenliğe asla yakışmayan bir olaydı. İzmir'in ve Türkiye'nin geldiği noktaya uygun olmayan bir sonuç ortaya çıktı. Bu olayları gerçekleştiren kişiler gözaltına alındı. Altay kalecisinde herhangi bir sıkıntı yok. Göztepe taraftarının tedavisi devam ediyor. Birtakım dikişler atılması gereken durumlar var. Her iki yaralımızla ilgili en üst düzey sağlık tedbirleri alınmıştır. Her iki hastayı ziyaret edeceğiz. Bire bir hekimlerden tedavisi hakkında bilgiler alacağız. Fişeği atan kişi ve yanındakiler gözaltında. Bu olayın peşi bırakılmayacak. Bu işi yapanlar Türk hukuk sistemi içinde alınacak kararla cezalandırılacak" ifadesinde bulundu.

Fatma AydınFatma Aydın

Fatma Aydın Haberleri,Köşe Yazıları ve Yorumları

YORUMLAR