Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 MART Perşembe 19:36

Şanlıurfa Bilim Merkezi Hizmete Açılıyor

Şanlıurfa'yı her alanda geleceğe taşıyacak projeleri birer birer hayata geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün önem verdiği projelerden biri olan bilim merkezi 9 bin metrekare kapalı alanı, 40 bin metrekare peyzaj alanı toplamda 51 bin metrekare proje alanıyla Şanlıurfa’ya değer katacak.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 10-03-2023 08:16
 Şanlıurfa Bilim Merkezi Hizmete Açılıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bilim merkezi projesi, Şanlıurfa'nın geleceği açısından oldukça önemli bir adım olarak görülüyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, özellikle gençlerin bilim ve teknolojiyle ilgili konularda daha donanımlı hale gelmesi ve ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine katkı sağlaması hedefleniyor.

Bilim merkezinin toplam alanı 51 bin metrekare olacak ve 9 bin metrekare kapalı alana, 40 bin metrekare peyzaj alanına sahip olacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bilimsel gerçeklerin yol göstericiliğinden faydalanan, yenilikçi, araştırmacı ve özgüven sahibi bireylerin topluma kazandırılmasına destek olmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdi.

Tamamlandığında Türkiye'nin sayılı bilim merkezleri arasında yer alacak olan Şanlıurfa Bilim Merkezi, teknoloji ve inovasyonu tek çatı altında toplamayı hedefliyor. Ayrıca, her yaştan ziyaretçiye yönelik eğlenceli ve etkileşimli ortamlar sunarak, onları bilim ve teknolojiyle buluşturmak ve bilimsel merak ve öğrenme isteği uyandırmak için çalışmalar yapılacak.

Projede, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklığı bulunuyor ve çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiği biliniyor. Şanlıurfa Bilim Merkezi, Türkiye'nin geleceği için umut veren bir proje olarak görülüyor ve tamamlandığında Şanlıurfa'nın bilim ve teknoloji alanındaki potansiyelinin daha da artmasına katkı sağlayacak.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR