Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
25 NİSAN Perşembe 11:45

Şanlıurfa'da Yaşanan Sel Felaketinde Çok Sayıda Araç ve Ev Sular Altında Kaldı

Şanlıurfa'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, kentte sel felaketine neden oldu. Sokaklar ve caddeler sular altında kalırken, Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi de sular altında kaldı. Sağanak yağışın etkisiyle kentte birçok yerde seller meydana geldi.

ASAYİŞ GÜVENLİK
Giriş Tarihi : 16-03-2023 00:24   Güncelleme : 16-03-2023 05:43
Şanlıurfa'da Yaşanan Sel Felaketinde Çok Sayıda Araç ve Ev Sular Altında Kaldı

 Özellikle kentin merkezi konumundaki Abide Kavşağı ve Mancı Deresi sele teslim oldu. Kavşağın alt geçidini kullanan birçok araç sel sularına kapıldı ve içerisinde bulunan vatandaşlar araçlarının üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi. Olay yerine gelen çevredeki vatandaşlar ve itfaiye ekipleri, sel sularından kaçmak isteyen vatandaşları kurtardı.

Can pazarının yaşandığı Abide Kavşağı'nda, bir yanda sel suları kavşağa dolarken diğer yanda suya kapılmak üzere olan vatandaşlar, çevredeki insanlar tarafından kurtarılmaya çalışıldı. Sel felaketi nedeniyle kentte eğitime bir gün ara verildi.

Sağanak yağışın neden olduğu sel felaketi, Şanlıurfa halkında büyük bir panik yarattı. Sokaklar ve caddeler sular altında kalırken, birçok ev ve iş yeri de sel suları altında kaldı. Şanlıurfa hastanesinin sular altında kalması da, kentteki sağlık hizmetlerinin aksamasına neden oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrası başlayan sağanak yağış, kentte hayatı adeta felç etti. Yaşanılan korku ve panik, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına an be an yansıdı. Sel felaketi nedeniyle kentte hasar tespit çalışmaları devam ederken, yetkililer vatandaşları uyararak, sel felaketine karşı dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulundular.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR