Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 MART Perşembe 14:37

Suriye’deki teröristler ABD ile iş birliğini sonlandırdı

Omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin oluşturduğu ve ABD'nin de destekleyerek Ankara'yı karşısına aldığı Suriye Demokratik Güçleri'nden bir son dakika açıklaması geldi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 02-12-2022 20:30
Suriye’deki teröristler ABD ile iş birliğini sonlandırdı

Suriye’de IŞİD’le mücadele kisvesi altında ABD ile ortaklık yapan ve omurgasını terör örgütleri PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden İngiliz haber ajansı Reuters’a açıklama geldi.

Ajansın “son dakika” ibaresiyle aktardığı açıklamalarda, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği askeri operasyonların ardından ABD önderliğindeki koalisyon ile ortak terörle mücadele operasyonlarını durdurma kararı aldığı belirtildi.

Suriye Demokratik Güçleri’nin sözde sözcüsü Aram Henna, “SDF, koalisyonla bütün koordinasyon ve ortak terörle mücadele operasyonlarını durdurdu” dedi.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, daha önce yaptığı açıklamada IŞİD’le mücadelede iş birliğinin bitmediğini duyurmuştu.

ELEBAŞI BİRKAÇ GÜN ÖNCE ABD’DEN YARDIM DİLENMİŞTİ

Sadece birkaç gün önce Suriye Demokratik Güçleri’nin elebaşı Mazlum Abdi, Reuters haber ajansına konuşmuş ve Washington’ın Ankara’ya daha sert mesaj göndermesini istemişti.

Abdi, “Biz halen gerginiz. Türkiye’yi durdurmak için daha güçlü ve daha sağlam açıklamalar yapılması gerek” diyerek ABD Başkanı Biden’dan adeta yardım istemişti.

TERÖR SALDIRISINDAN SONRA DESTEK ARIYORLARDI

13 Kasım’da Suriyeli terörist Ahlam Albashir'in İstanbul’un en popüler bölgelerinden Taksim İstiklal Caddesi’ne bombalı saldırı düzenleyerek 6 kişiyi öldürmesi ve 81 kişiyi de yaralamasından sonra Ankara Suriye’ye bir operasyon yapılabileceğinin sinyalini vermişti.

Hava operasyonu sonrasında gözler bölgedeyken, terör örgütü elebaşı Mazlum Abdi de batı medyasına sık sık konuşarak kendisine destek aramaya devam ediyordu.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR