Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
04 MAYIS Cumartesi 01:10

Suruç'ta Elektrik İsyanı.! Biz de Allah’ımızdan elektrik istiyoruz. Allah’ın gücü yeter.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı bazı mahallelerde elektrik kesilince, mahalleliler bu kez yağmur duası yerine elektrik duasında çıktı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 15-12-2020 04:40
Suruç'ta Elektrik İsyanı.! Biz de Allah’ımızdan elektrik istiyoruz. Allah’ın gücü yeter.
" Suruç’un Aşağı Karıncalı Mahallesinde sık sık elektrik kesilmesinden dolayı mahalle sakinleri, bir elektrik direği önüne geçerek, ellerini semaya açıp dua ettiler. Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde, Elektrik duasına çıkan mahalle sakinleri; “Elektrikler köyümüzde sabah saat 4’ten Akşam 7’ye kadar kesik. Her gün bu şekilde. Nereye müracaat etsek kimsenin gücü yetmiyor. Ancak Allah’ın gücü yeter. Biz de Allah’ımıza yalvarıyoruz ;  Allah’ım bize elektrik ver. Allah’ım bu zulme son ver. Köyleri jandarmayla basıyorlar. ‘Elektriği az yaktın’ diye ceza kesiyorlar.’Çok yaktın’ diye ceza kesiyorlar. Suruç’ta 30 mahallede elektrik yok. Kime gitsek ‘Dicle Elektriğe kimsenin gücü yetmez’ diyorlar. Biz de Allah’ımızdan elektrik istiyoruz. Allah’ın gücü yeter. Yok mu bir yetkili.? Bu Dicle elektriğin zulmüne kim dur diyecek.” şeklinde şerzenişte bulundular.

 

Bu arada bu konudaki haberlerin internet siteleri ve sosyal medyaya düşmesi üzerine TBMM'de söz alan CHP İstanbul Milletvekili hemşerimiz Mahmut Tanal, 'Elektrikler kesildiği için su akmıyor, öğrenciler uzaktan eğitime erişemiyor.  Yetkililerden umudunu kesen vatandaşlar yağmur duası gibi elektrik duasına çıkıyor. Bakanlar buradayken bu sorunla ilgilenmelerini istiyorum.' dedi.

 

 

 

 

 

 

Kaynak:urfadasin

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR