Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:34

Tekirdağ'ın Geleceğini Şekillendirecek Büyük Projenin Temeli 4 Ocak'ta Atılıyor

Dev yatırımlar, örnek projeler ve Cumhuriyet tarihinde ilk kez gerçekleştirilen çalışmalarla ilimizi geleceğe taşıyan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ’ın kaderini değiştirecek projeye start vererek kaliteli hizmet vizyonunu bir kez daha ortaya koyuyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2024 12:42
Tekirdağ'ın Geleceğini Şekillendirecek Büyük Projenin Temeli 4 Ocak'ta Atılıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ’ın deprem bölgesinde yer alması gerçeğini göz önüne alarak, olası bir depremde can ve mal kaybının önüne geçmek ve Tekirdağ’ın yarınlarını inşa etmek amacıyla, kentin kaderini değiştirecek kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adımı atıyor. Süleymanpaşa ilçesi Altınova Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutu 1. Etap Temel Atma Töreni 4 Ocak 2023 Perşembe günü saat 14:30’da gerçekleştirilecek.

14.5 HEKTARLIK ALANDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ilan edilen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkisinde bulunan Süleymanpaşa ilçesi Altınova Mahallesi sınırları içinde yer alan, planlama ve imar uygulaması işlemleri tamamlanan yaklaşık 14.5 hektarlık alanda yeni konutların yapımı için çalışmalar başladı. 

Alan içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kamuya ait olup, kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırılan taşınmazlarla ilgili projelendirme ve ihale çalışmaları da tamamlandı. Bu kapsamda, dört bloktan oluşacak konutların ilk bloğunun yapım çalışmalarına başlandı. Kentsel tasarım projesine göre alanda yapılacak çevre düzenlemesi ve peyzaj işleriyle ilgili projelendirme çalışmalarının tamamlandığı alanda zemin iyileştirme çalışmaları da devam etmektedir.

BAŞKAN ALBAYRAK, “İLİMİZİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJE KAPSAMINDA YAPILACAK YENİ KONUTLARIN, ALTINOVA MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDAKİ HAK SAHİPLERİNE VE İLİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM.”

Kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerinin altını çizen ve kentin kaderini değiştirecek proje için startı verdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizin deprem kuşağı bölgesinde yer alması sebebiyle bu alandaki çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yerine getiriyoruz. 2014 yılından bu yana kentimizde deprem riskini azaltmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Zemin etüdünden kentsel dönüşüme, ölçüm istasyonlarından afet toplanma alanlarına, araç ve ekipman yatırımından vatandaşlara yönelik deprem eğitimine kadar çok geniş bir yelpazede çalışmalar yürütüyoruz. Afet bölgelerinde yaptığımız teknik incelemeler esnasında edindiğimiz deneyimi yetkinliğe dönüştürürken Tekirdağ halkının can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik projeler gerçekleştiriyoruz. Bilimi rehber edinerek ve teknolojinin sunduğu imkânlardan yararlanarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. En büyük dileğimiz Tekirdağ’da afetlerin yaşanmamasıdır. Ancak biz her ihtimale karşı hazırlıklı olmalıyız. Tekirdağ’ın kaderini değiştirecek projemiz kapsamında, riskli bölgelere yönelik kentsel dönüşüm, depreme hazırlık çalışmalarımızda en ön sırada yer alıyor. Bu kapsamda, kentsel dönüşümde ilk adımı atacağımız, Altınova Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanında yapılacak olan konutların vatandaşlarımıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. 4 Ocak’taki temel atma törenimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Kentsel dönüşüm hamleleriyle kentimizi yenilemeye, Tekirdağ’ı büyütüp geliştirmeye devam edeceğiz. ” dedi.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR