Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
02 MAYIS Perşembe 13:05

Türkiye, İsveç’in NATO üyeliği için şart koştu: Üçlü Muhtıra’ya uyun!

DÜNYA
Giriş Tarihi : 18-06-2023 02:31
Türkiye, İsveç’in NATO üyeliği için şart koştu: Üçlü Muhtıra’ya uyun!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TİM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ihracat başarısını anlattı. Bolat, “2023 yılında 226 milyar dolar ihracat hedefimize doğru ilerliyoruz. Bu yılın ilk beş ayında tarihimizin en yüksek ihracatını gerçekleştirdik” dedi.

Bolat, Türkiye’nin ihracatta yeni pazarlar bulduğunu, katma değeri yüksek ürünlere ağırlık verdiğini ve Made in Türkiye markasını güçlendirdiğini söyledi. Bolat, “Türkiye’nin ticarette söz sahibi olması için ihracatçılarımızın yanındayız. Onlara dijitalleşme, sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve markalaşma gibi konularda destek oluyoruz” diye konuştu.

Bolat, pandemi döneminde de ihracatçılara kolaylık sağladıklarını, aşılamada öncelik verdiklerini, kredi faizlerini indirdiklerini ve yeni teşvikler sunduklarını belirtti. Bolat, “İhracatçılarımızın başarıları bizi gururlandırıyor. Onlar sayesinde Türkiye’nin bayrağını dünyaya dalgalandırıyoruz. Onlar sayesinde Türkiye’nin gücünü herkese duyuruyoruz. Onlar sayesinde Türkiye’nin geleceğine güvenle bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR