Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
23 NİSAN Salı 13:27

Yasakmı Getirildi? Yaşlılar Halk Otobüsüne Neden Alınmıyor

Şanlıurfa’da ve aynı gün benzeri yaşanan Ankarada toplu ulaşım aracında yaşlı bir kadın kartı olmadığı iddiası ile iftar vakti şoför tarafından zorla araçtan indirildi.

asayis-guvenlik
Giriş Tarihi : 11-04-2022 05:15
Yasakmı Getirildi? Yaşlılar Halk Otobüsüne Neden Alınmıyor
"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren 63 AG 855 plakalı 52-Karşıyaka hattında yaşlı bir kadın, şoför tarafından otobüsten indirildi.

İddiaya göre Urfakart’ı olmayan kadın evine gitmek için otobüse bindi. Şoför otobüse binen yaşlı kadını zorla otobüsten indirdi.

Şoförün yaşlı kadını iftar saatinde elinden tutarak zorla aşağı indirmesi, başka bir yolcu tarafından telefon ile kaydedildi. 

Belsan'dan açıklama geldi 

Bu yaşlı teyze Suriyeli ve akli dengesi yerinde olmayıp  sürekli otobüslerde uygun olmayacak şekilde abdest yaparak diğer yolcuları rahatsız ediyormuş. 
Uyarı yapıldığı zamanda dinlemiyor, şoförlerde bildiği için indirmek zorunda kalıyorlar.

Aynı gün gerçekleşen bir başka olay:

Ankara'da 80 yaşındaki kadın, elindeki fiş 50 TL'nin üzerinde olmadığı gerekçesiyle marketin servis aracından zorla indirildi.. Ankara'nın Batıkent Metro İstasyonu çıkışında bulunan grosmarkette vatandaşın tepkisini çeken bir olay yaşandı.

Ramazan'da “50 TL'nin altında alışveriş yapanlara servis kullanmanın yasak olduğu” marketin servis aracına binmek isteyen 80 yaşındaki bir kadının elindeki fiş 50 liralık alışverişi göstermediği için zorla indirildi. Bu durum araçtaki diğer müşterilerin tepkisine neden oldu.

Daha önce alışveriş yaptığı marketten, elinde iade fişi ile değişim yapan 80 yaşındaki yaşlı kadın, servis aracının güzergahında olan evine gitmek için araca binince, elindeki alışveriş fişinin servis kullanmak için yeterli olmadığını söyleyen servis şoförü tarafından azarlanarak araçtan indirildi.

Bu uygulamaya karşı çıkan ve yaşlı kadını araçtan indirmenin çirkin olduğunu savunan diğer müşteriler, kendi akrabası ve yakını olduğunu söyleyerek yaşlı kadına yardımcı olmaya çalıştılar ise de, söz düellosu başlayınca, aracı stop ettiren şoför müşterilerle tartıştı. Sonunda bütün müdahale ve itirazlara rağmen teyze araçtan indirildi.

Konu ile ilgili marketin müşteri hizmetlerine ulaşarak, aracın plakasını verip olayı aktardığımızda uygulamanın doğru olduğunu; ama ramazan dolayısıyla 50 TL'ye indirildiğini söylendi. Adını vermekten kaçınan görevliler, uygulamanın ramazan sonrası tekrar 100 TL bandına çıkarılacağını söyleyerek olayla ilgili yorum yapmak istemediler ve araştıralım demekle yetindiler.

Vatandaşlar tarafından videoya çekilen ve tepki çeken olay sırasında market bünyesinde olayla ilgilenecek kimseyi bulamadıklarını ve kimsenin ilgilenmediği söyledi. 

TEPKİLER YÜKSELİYOR

 

Odatv'nin haberinin ardından görüntülere sosyal medyada büyük tepki gösterildi. Vatandaşlar ardı ardına tweetler atarken Ankara Büyükşehir Belediyesi de harekete geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin yaptığı paylaşımda "Konuyla ilgili olarak, ABB Zabıta Daire Başkanlığımız yasal işlemleri derhâl uygulayacak ve sürecin sıkı takipçisi olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini duyurdu. 

 

Özlem Kalkan

Salih Darıcı

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR