Şanlıurfa’nın Zengin Kültürü Kitapla Geleceğe Taşınıyor

Vali Hasan Şıldak başkanlığında düzenlenen toplantıda Şanlıurfa Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Projesi ele alındı.

KÜLTÜR - SANAT - 10-05-2024 16:06 5160 kez okundu.

Şanlıurfa’nın Zengin Kültürü Kitapla Geleceğe Taşınıyor

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen etkinlikte; Proje Ofisi uzmanları tarafından hazırlanan proje ve somut olmayan kültürel miras konularında sunumlar yapıldı. Şanlıurfa'nın zengin kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılması için önemli bir adım olan bu proje, bölgenin halk kültürünü anlamak ve korumak isteyen herkes için bir kaynak olacak şekilde planlanıyor.

Proje kapsamında hazırlanacak kitap, Şanlıurfa’nın köklü geçmişinden gelen mirası içerecek ve şehrin kültürel dokusunu yansıtacak. Sözlü gelenekler, müzik ve gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, ritüeller, doğa ve evrenle ilgili bilgiler, geleneksel el sanatları ve halk mimarisi gibi konuları içerecek olan kitap, Şanlıurfa’nın somut olmayan kültürel mirasını geniş bir bakış açısıyla ele alacak.

Toplantıda konuşan Vali Şıldak, “Şanlıurfa’nın zengin kültürel mirasını kalıcı bir esere dönüştürmek için yeni bir proje başlatıyoruz. Şanlıurfa Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Projesi, 30’un üzerinde akademisyen ve uzmanın katılımıyla yürütülecek. Bu projenin ilimize ve kültürümüze katkı sağlamasını diliyorum” dedi.

Toplantıya Vali Şıldak’ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, akademisyenler Prof. Dr. Yakup Çelik ve Prof. Dr. Halit Karatay, Araştırmacı Sabri Kürkçüoğlu ve Valilik Proje Ofisi uzmanları da katıldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Manisa'da Musiki Şöleni

Manisa'da Musiki Şöleni

18-05-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Nilüfer Sanat Atölyeleri Sergisi, El Emeği Eserlere Ev Sahipliği Yapıyor

Nilüfer Sanat Atölyeleri Sergisi, El Emeği Eserlere Ev Sahipliği Yapıyor

15-05-2024 - KÜLTÜR - SANAT