Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
09 MAYIS Perşembe 07:53

Empati ve Değişim: Kadınlar İçin

Dicle Asikalem Yazar
Dicle Asikalem Yazar
Giriş Tarihi : 25-11-2023 17:40

**Kadınlar: Unutulmaz Hikayelerin Kahramanları**

Selam dostlar, bu köşede yine sizlerle buluşmanın heyecanını yaşıyorum. Bugün kaleme alacağımız sözler, adeta bir manifesto gibi yankılanacak. Evet, konumuz kadınlar – bu dünyanın asıl direği, yaşamın anlamı.

Yorulan, yıpranan, hor görülen... Hangimiz duymadık bu kelimeleri kadınlarla ilgili? Başak Cengiz, Emine Bulut, Özgecan Aslan... İsimleri, sadece geçmişin hüzünlü sayfalarında değil, hala günümüzde acı gerçekleri yansıtan haberlerde. Belki de birçoğumuz, bu satırları okurken bile yeni bir kadının yaşadığı travmayı duymaktan kaçamayacağız.

Bugün, 25 Kasım, kadına şiddetle mücadele günü. Ama ben size bir gün değil, her gün kadınları hatırlamanın, saygı göstermenin, destek olmanın önemini anlatmak istiyorum. Artık şiddet, taciz ve cinayet denildiğinde, kafamızda sadece bir istatistik değil, bir kadının yaşam mücadelesi canlanmalı.

Kadınlar; aşktır, hayattır, bir evin tüten bacasıdır. Onlar veda hutbesinde Allah'ın emaneti, sonrasında anne, öğretmen, doktor, aşçı, güneş, evi ayakta tutan, nefes, aşk... Onlar her şeydir. Ancak, sadece 2023 yılında 357 kadının katledilmiş olması, sadece sayılarla ifade edilebilecek bir trajedi değil. Bu, bize derin bir sorumluluk yüklüyor.

Kadınlar, siz değersiz değilsiniz. Namus, sevgi ve saygı talep etme hakkınız var. Bu köşede haykırıyorum: Sizi sevgisiz bırakmak, size şiddet uygulamak, insanlığa ihanettir. Kadın sevgisizlikten ölmez, ama sevgi ve saygı olmadan yaşamak, eksik yaşamaktır.

Bu köşede bir çağrıda bulunuyorum: "Beni öldürme!" deme günüdür. Bu, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü'dür. Ve umudumuz, bu mücadele günlerine bir son vermek, kadınları sadece hatırlanan değil, gerçekten yaşayan bireyler olarak görmektir.

[Anı Sayacı](http://www.anitsayac.com/)

YORUMLAR