Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
19 NİSAN Cuma 08:07

Başkan Çetin: İyiliğin daim olsun Kapaklı

Kapaklı Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde yaraların sarılması için tüm imkanlarını seferber etti.

DEPREMLER
Giriş Tarihi : 24-02-2023 13:20
Başkan Çetin: İyiliğin daim olsun Kapaklı

Kapaklı Kaymakamlığı ve AFAD koordinasyonu içerisinde yürütülen yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Vatandaşlarımızın büyük bir dayanışma örneği göstererek bizlere ulaştırdığı ihtiyaç malzemeleri ve yakacaklarla dolu tırlarımızı, iş makinelerimizi, personelimizi, Mobil İkram Aracımızı bölgeye gönderdik. Tek yürek olduk, yardımlarımızı bölgeye ulaştırmaya devam ediyoruz.” dedi.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Kapaklı Kaymakamlığı ve AFAD koordinasyonu içerisinde başlattığımız yardım kampanyamıza vatandaşlarımız seferber oldu. Büyük ve bizleri gururlandıran bir dayanışma örneği gösteren tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun. İyiliğin daim olsun Kapaklı.” dedi.

25 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

Gönderilen yardımlar hakkında detaylı açıklama yapan Başkan Çetin, “Yardım kampanyası kapsamında 23 koli tıbbi malzeme, 15 bin 390 adet battaniye ve yorgan, 916 koli hijyen malzemesi, 1680 koli gıda, 105 koli bebek maması ve biberon, 4 bin 365 koli hasta bezi ve bebek bezi, 8 bin 133 koli kıyafet, 322 koli ayakkabı, 3 bin 680 koli çocuk kıyafeti, 46 koli çocuk oyuncağı, 455 koli çorap, atkı ve bere, 102 adet yatak, 110 adet tüp gaz, 575 adet ısıtıcı, 7 adet jeneratör, 10 bin 150 koli su, 10 bin ekmek, 36 koli hayvan maması, 500 adet powerbank, 1325 adet el feneri toplandı. Toplanan malzemelerle dolu 25 tır ve 23 kamyoneti, odun ve kömür dolu 10 tırı, 37 konteyneri bölgeye gönderdik. 28 minibüs, 5 otobüs ve 37 binek araç ile gönüllü hemşehrilerimizi bölgeye ulaştırdık. Mobil İkram Aracımız Gaziantep’te konuşlanarak deprem bölgesinde ikramlarda bulundu. 25 personelimiz ve 3 iş makinemiz de arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katıldı.” dedi.

YARDIM KAMPANYALARI DEVAM EDİYOR

Deprem bölgelerinden Kapaklı’ya gelen afetzede vatandaşlara konaklama imkanı sunan kampanya devam ederken, vatandaşlar sıfır veya kullanılabilir ikinci el eşya yardımlarını Kapaklı Kaymakamlığı veya Atatürk Kültür Merkezi’ne teslim edebiliyor.

 

 

 

 

Medektif

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR