Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
24 NİSAN Çarşamba 13:11

"Şanlıurfa'da Yedi Katlı Bina Çöktü, Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor"

Şanlıurfa merkez Haliliye ilçesinde ağır hasarlı yedi katlı bir bina, bugün saat 15.40 sıralarında büyük bir gürültüyle çöktü.

DEPREMLER
Giriş Tarihi : 05-03-2023 23:02

Çökme sonrası ortalığı toz bulutu kapladı. Olayın ardından Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, arama kurtarma çalışmalarının hızla başlatıldığını bildirdi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan denetimde ağır hasarlı olduğu belirlenen Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki 7 katlı bina, çökme öncesinde boşaltılmıştı.

Bölgede bulunanlar güvenli alanlara yönlendirilirken, ekipler enkaz altında birilerinin olma ihtimaline karşı arama kurtarma çalışması başlattı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Çalışmalar sırasında bir kişi yaralı olarak kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı.

Bina çökme anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Çevredeki vatandaşlar olayın şokuyla büyük panik yaşarken, olay yerinde güvenlik önlemleri alındı. CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı'nın da bulunduğu binada ekiplerin enkazdaki çalışmaları devam ediyor. Olayın nedeni henüz netlik kazanmamış olup, soruşturma başlatılmıştır.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR