Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
19 NİSAN Cuma 13:02

Çiğdem Köksal Schmidt : NE HAKKINIZ VAR BUNU YAPMAYA?

Çiğdem Köksal Schmidt, evin kolay bulunması için kapısına Göbeklitepe figürleri yapmıştı. Ancak bu figürlerin üzeri anlaşılmaz biçimde boya ile kapatıldı.

ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 23-08-2021 12:46
Çiğdem Köksal Schmidt : NE HAKKINIZ VAR BUNU YAPMAYA?
"

Göbeklitepe’nin ortaya çıkarılması için eşi Klaus Schmidt ile birlikte uzun yıllar çalışan Çiğdem Köksal Schmidt, bilindiği gibi Eyyübiye ilçesi Kadıoğlu mahallesinde bulunan tarihi Urfa Evi’ni ‘Anı Evi’ olarak kullanıyor.

Prof.Klaus Schmidt’in hayatı ve Göbeklitepe kazı çalışmalarını anlatan resim ve enstalasyonlar bu evde sergileniyor. Hem hem Klaus’un hatırası yaşatılıyor hem Göbeklitepe ve hem de Urfamızın tanıtımına katkı sağlanıyor.

‘NE HAKKINIZ VAR BUNU YAPMAYA?’

Çiğdem Köksal Schmidt, evin kolay bulunması için kapısına Göbeklitepe figürleri yapmıştı. Ancak bu figürlerin üzeri anlaşılmaz biçimde boya ile kapatıldı. Buna sosyal medya adresinden büyük tepki gösterdi Çiğdem Köksal Schmidt… İşte o paylaşım:

”Bugün haber geldi, Urfa’daki evimizin, Klaus Schmidt Anı Evi’nin, kapısına kendi yaptığım Göbeklitepe figürlerinin üzerini boya ile örtmüş Belediye ya da Belediyenin ihale verdiği firma, sokaktaki tadilat işlerini yapanlar işte. O kadar sinirlendim ki birkaç güne Urfa’ya döneceğim, özür dileriz yanlışlıkla oldu, salağız demek için üç saniyeniz olacak, ondan sonra gözüme gözükmeyin, yanıma yaklaşmayın. Ne hakkınız var böyle bir şey yapmaya, aklım almıyor.”

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR