Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 19:57

Şanlıurfa'da Su Fiyatlarına İndirim: Yüzde 20'lik Karar Meclisten Geçti

"Şanlıurfa Belediye Meclisi, suya yüzde 20 indirim kararı alarak, şehir sakinlerine daha uygun ve adil bir fiyatlandırma sunma taahhüdünde bulundu."

ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 31-01-2024 00:15   Güncelleme : 31-01-2024 00:30
Şanlıurfa'da Su Fiyatlarına İndirim: Yüzde 20'lik Karar Meclisten Geçti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi, Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Kurulu için olağanüstü toplandı. Toplantıda, 1 Şubat itibarıyla su tarifelerine yapılacak olan yüzde 20 indirim teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Su tarifelerindeki indirim teklifi, AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk tarafından meclise sunuldu. Bayuk, yaptığı konuşmada suyun hayati bir ihtiyaç olduğunu ve Şanlıurfa'nın ekonomik şartları gözetilerek yapılan çalışmalar sonucunda yüzde 20'lik bir indirimin uygun olduğunu ifade etti.

Ancak, DEM Partisi Meclis Üyeleri, indirimin seçim yatırımı olarak değerlendirilmesini gerekçe göstererek yüzde 50'lik bir indirim talebinde bulundu. Talepleri reddedilen DEM Partisi Meclis Üyeleri, oy birliğiyle kabul edilen yüzde 20'lik indirime tepki gösterdi.

ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu, meclisi bilgilendirerek, Şanlıurfa'nın suyu en uygun fiyatlarla kullanan iller arasında olduğunu vurguladı. Yapılan indirimin Şanlıurfa'da yaşayanları memnun ettiği gözlemlenirken, DEM Partisi Meclis Üyeleri'nin taleplerinin reddedilmesi üzerine tepki göstermeleri dikkat çekti.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR