Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
20 NİSAN Cumartesi 06:53

Şanlıurfa'da Erdoğan Rüzgârı Esti…

Şanlıurfa mitinginden notlar…

ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 05-12-2022 00:12
Şanlıurfa'da Erdoğan Rüzgârı Esti…

Şanlıurfa mitinginden notlar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şanlıurfa mitingi öncesi kulislerde konuşulan iddiaları sizlerle paylaşmıştık.

Hatta bakalım göreceğiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan faturayı hangi partiye hangi başkana hangi milletvekiline kesecek? Diye de sormuştuk.

Şimdilik bu konuda bir gelişme yok!

Urfa kulislerine bomba gibi düşen; Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin BEYAZGÜL’ÜN istifaya davet edileceği, istifa etmezse görevden alınacağı haberlerini uluorta yayanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingini fırsat bilip,  yine yapacaklarını yaptılar.

Beyazgül istifa sloganları atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Abide Kavşağı'nda, Urfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılmak üzere Urfa’ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şanlıurfa mitinginde, AK Parti’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e tepki gösteren provokatör bir grup, “Zeynel istifa” sloganları attı.  

Provokatör grubun sloganlarına prim vermeyen Erdoğan konuşmasını devam ettirdi. Bu tür toplantılarda gelen tepkileri iyi okuyan Erdoğan'ın, ilerleyen günlerde bu slogana konu olan Beyazgül'e yönelik nasıl bir tasarrufta bulunacağı merak konusu.

 Beyazgül'ün yerinde gözü olan kim?

Bu soruya verilebilecek en mantıklı cevap, mevcut ilçe belediye başkanlarından biri olabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Büyükşehir belediyesine ait herhangi bir sosyal tesiste değil de Haliliye Belediyesi İbrahim Tatlıses Kültür Merkezinde  gençlerle  buluşması, belki bir işaret sayılabilir. 

Nitekim İbrahim Tatlıses ile birlikte katıldığı gençlik buluşmasında kültür merkezini yaptıran  Haliliye Belediye Başkanına teşekkür etmesi dikkat çekiciydi.

Bu mekan tercihi ve başkana teşekkür, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönlündeki yeni Büyükşehir belediye başkanının  kim olduğunu gösteriyor olabilir mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şanlıurfa mitingi ve diğer programlarından en kârlı kim çıktı derseniz, birçok Urfalı size Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat cevabını verecektir.

Kürtlerin gözü kulağı Suriye'de

Şanlıurfa'da mülteci sayısı, tarihî şehrin demografik ve etnik yapısını değiştirebilecek rakamlara çoktan ulaşmış durumda. Urfa çoktan bir Arap kenti olmuş, çıkmış. Sadece sınırın öte yakasında akrabası olan Kürtler değil, Suriye' den gelen nüfusta Ankara Şam ilişkilerinin seyrini merak ediyor.

Bölge halkını yakından ilgilendiren olası bir Suriye ve Rojava operasyonuna ilişkin Erdoğan'ın, "Güney sınırları boyunca 30 km'lik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız. Terör örgütü ve onun yularını elinde tutanların yaptıkları saldırılar bu kararlılıktan döndüremeyecek" demesi, şimdilik askeri operasyonun buzdolabına kaldırıldığı şeklinde değerlendirildi.

Soylu Urfa'dan Milletvekili, Nebati Belediye Başkan adayı

Toplu açılış töreni öncesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin de birer selamlama konuşması yapması Urfa'da farklı yorumlandı.

Önümüzdeki seçimlerde Süleyman Soylu'nun Şanlıurfa'dan birinci sıra milletvekili adayı gösterileceği iddiası ortaya atıldı.

Daha önce Faruk Çelik ile Urfa'nın nabzını tutan Erdoğan'ın, önümüzdeki seçimlerde bunu Soylu ile denemek isteyebileceği konuşuluyor.

 Miting kalabalığı medyayı tatmin etmedi

Erdoğan'ın önceki yıllarda düzenlenen mitinglerine 200 binin üzerinde kişi katılmıştı.

Ancak emniyet tarafından Cumhurbaşkanına iletilen 110 bin rakamının, beklenen kalabalığın toplanamadığı şeklinde algılandı.

Birçok yayın organında çevre illerden yüzlerce otobüslerle AK Partililerin taşınmasına rağmen, miting kalabalığının istenilen görüntüyü vermekte yetersiz kaldığı belirtildi.

Oysa Urfalı ses sanatçısı İbrahim Tatlıses'in mitinge Erdoğan ile birlikte katılacağı duyurulmasına rağmen miting kalabalığı istenilen sayıya bir türlü ulaşmadı.

 Zeynel İstifa sloganı Urfa'nın ayıbı olmuştur

Haber Şanlıurfa tarafsız yayın yapmayı,  basın yayın etik kurallarına uymayı kendisine ilke edinmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingi nedeniyle Türkiye'nin gözünün Urfa'ya çevrildiği bir günde, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü hedef alan istifa sloganları yakışık olmamıştır. Umarım Şanlıurfa hak ettiği yeri bulur.

 habersanliurfa.net/Analiz

Abdullah CengizAbdullah Cengiz

Abdullah Cengiz haberleri, haberşanlıurfa

YORUMLAR