Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 MART Cuma 03:13

Narsisizmin 8 belirtisi: Kendinizi tanıyor musunuz?

Aynaya Kızılmaz
Aynaya Kızılmaz
Giriş Tarihi : 25-03-2023 06:53

Öncelikle, merhaba! Bugün sizlerle narsisizm konusunu ele alacağız. Narsisizm, kişinin kendini aşırı derecede beğenmesi, kendini övmesi ve başkalarını küçük görmesi durumudur. Narsistik kişilik bozukluğu olarak da adlandırılan bu durum, birçok insanın hayatını olumsuz etkileyebilir. Narsistik kişilerin özelliklerine gelince, 8 ana özellik bulunmaktadır.

İsterseniz bu özellikleri daha yakından inceleyelim.

Kendini aşırı beğenme: Narsistik kişiler kendilerini çok beğenirler ve kendilerini diğer insanların üzerinde görürler.

Empati kuramama: Narsistik kişiler genellikle diğer insanların duygularını anlamada zorlanırlar ve empati kuramazlar.

Kendini sürekli övmek: Narsistik kişiler sürekli kendilerini övmekten hoşlanırlar ve başkalarının da kendilerini övmesini isterler.

Başkalarını küçümseme: Narsistik kişiler, başkalarını küçümseyerek kendilerini üstün göstermeye çalışırlar.

Kendine güvenme eksikliği: Narsistik kişiler, aslında kendilerine güvenleri olmadığı halde, kendilerini sürekli olarak övmeleriyle kendilerine güvenlerini sağlamaya çalışırlar.

Aşırı rekabetçilik: Narsistik kişiler aşırı rekabetçidirler ve diğer insanların başarısı onları kıskançlık ve öfkeye sevk eder.

Başkalarını kullanma: Narsistik kişiler, başkalarını kendi çıkarları için kullanırlar ve onlara istedikleri şeyleri yaptırmaya çalışırlar.

Eleştiriye tahammülsüzlük: Narsistik kişiler, eleştirilmekten hoşlanmazlar ve eleştirilere tahammül edemezler.

Kendilerini eleştiriye açık tutmazlar. Narsisizm konusu oldukça geniş bir konudur ve bu özelliklerin yanı sıra birçok alt özellik de bulunmaktadır. Ancak, bu 8 ana özellik, narsistik kişilik bozukluğuna sahip insanların en sık sergilediği özelliklerdir. Umarım bu konu hakkında sizlere faydalı bir bilgi sunabilmişimdir. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın!

 

YORUMLAR