Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
26 NİSAN Cuma 21:17

Urfa 'da Çiftçiler DEDAŞ'ı Protesto Etti

DEDAŞ’ın bölgedeki elektrik kesintileri ve yüksek faturalarına tepki gösteren çiftçiler, “Bir kuyuya DEDAŞ’ın kestiği fatura 200-250 bin TL civarında. Biz yüz dönüm tarladan bir yılda 100-150 bin TL gelir elde ediyoruz” dedi.

ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 31-07-2021 17:07
Urfa 'da Çiftçiler DEDAŞ'ı Protesto Etti
"

DEDAŞ’ın bölgedeki elektrik kesintileri ve yüksek faturalarına tepki gösteren çiftçiler, “Bir kuyuya DEDAŞ’ın kestiği fatura 200-250 bin TL civarında. Biz yüz dönüm tarladan bir yılda 100-150 bin TL gelir elde ediyoruz” dedi. 
 
Urfa’nın Siverek ilçesine bağlı Karakeçi (Mizar) Mahallesi’nde çiftçiler elektrik kesintileri ve yüksek faturalandırmalar nedeniyle Dicle Elektrik ve Dağıtım Anonim Şirketi’ni (DEDAŞ) protesto etti. Mahallede bulunan TEİAŞ 12. Bölge Müdürlüğü Gaziantep Karakeçili Transformatör Merkezi binası önünde bir araya gelen çiftçiler, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Çiftçiler adına konuşan Mehmet Ali Karakeçili, elektrik borcu olan yurttaşları trafolarının 13 Ağustos tarihinde söküleceği bilgisinin DEDAŞ tarafından kendilerine telefon aracılığıyla verildiğini söyledi.
 
Elektrik trafolarının sökülmesi durumunda ekinlerin sıcak havada bir günde kuruyacağını belirten Karakeçili, “DEDAŞ abonesi olanları telefonla arayarak tehdit ediyor. ‘Biz sizin elektriğinizi keseceğiz, gelin bu faturaları ödeyin’ diyorlar. Tamam biz faturaları ödeyeceğiz ama ne kadar harcamışız, kaç kilovat onu bilmiyoruz. Faturaları Urfa’dan tahmini yazıyorlar. Trafoları sökmek için geleceğiz diyorlar. Gelsinler, gelecekleri varsa görecekleri de var. Mülki amirler, kolluk güçlerini bu işe karıştırmasınlar. Bizi askerler ile yüz yüze getirmesineler, kim gelirse gelsin karşı çıkacağız. Biz kavga etme değil, uzlaşma taraftarıyız” diye konuştu. 
 
‘DEDAŞ İLE SORUNLARIMIZ VAR’
 
DEDAŞ ile bölgede tarımla uğraşan çiftçilerin uzun bir süre anlaşmazlıkta olduğuna dikkati çeken Karakeçili, “Keşke bölgemizde yaşanan büyük olaylara da milletvekilleri, iktidar duyarlılık gösterseydi. 6-7 yıldır bizim DEDAŞ ile sorunlarımız var. Bizim bu bölgede çiftçilik ve hayvancılık dışında herhangi bir gelir kapımız yok. Ne yazık ki bu günlerde DEDAŞ her gün bir bölgede askeriye ile kuyularımızın başında bulunan trafolarımızı, ‘elektrik borcunuz var’ diyerek söküyor. Bizim DEDAŞ’a borcumuz yok. Son 7 yıldır bütün desteklemelerimiz bakanlar kurulu kararı ile direk daha elimize geçmeden DEDAŞ’ın eline geçmekte. Yaklaşık bir kuyuya DEDAŞ’ın kestiği fatura 200-250 bin TL civarında. Biz yüz dönüm tarladan bir yılda 100-150 bin TL gelir elde ediyoruz. Yüksek girdilerde eklenince bu elektrik faturaları bizim için çok yüksek oluyor” diye konuştu.
 
‘İKİ KATINA RAZIYIZ’
 
Urfa’da 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde AKP’den seçilen 8 isme tepki gösteren Karakeçili, “Ne yazık ki genel seçimlerde 8 AKP’li milletvekili çıkardık. Bu utanmazlar seçim döneminde tek gelip ondan sonra gidip Ankara’da oturuyorlar. Çiftçiler ne istiyor? diye soran yok. Biz kalıcı bir çözüm bulunması taraftarıyız. Hayali faturaları ödeyecek gücümüz yok. Harran, Akçakale’de yıllık yüz dönüm toprağa 16 bin TL sulama parası ödeniyor, bizde o fiyata hatta iki katına razıyız” ifadelerini kullandı. 
 
‘4 SAAT ELEKTRİK KESİNTİLERİ’
 
Bölgede sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığını vurgulayan Karakeçili, devamında şunları söyledi: “Bir aydan fazladır insanlar mısır, pamuk ekmiş ama günde üst üste 4 saat elektrik kesintileri yapılmakta. Biz şikayetçiyiz. Bu elektrik sorunu İç Anadolu, Karadeniz, Ege’de yok neden sadece Güneydoğu’da var? Bu insanların suçu ne?  Bu insanlar üretim yapıyor ve vergi veriyor. Bizim sorunlarımız her geçen gün büyüyor, bunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.” 
 
Çiftçiler basın açıklamasının ardından TEİAŞ binası önünden ayrıldı. 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR