Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
25 NİSAN Perşembe 08:04

Urfa'da Vaka Sayısı Ciddi Oranda Arttı

Aşılamada son sırada yer alan Urfa’da pandemi servisleri ve yoğun bakımlarda yer kalmadı.

ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 23-08-2021 12:45
Urfa'da Vaka Sayısı Ciddi Oranda Arttı
"

Aşılamada son sırada yer alan Urfa’da pandemi servisleri ve yoğun bakımlarda yer kalmadı.

Urfa Tabip Odası Başkanı Dr.Osman Yüksekyayla, Sağlık Bakanlığı tarafından kampanyaya yerel dinamiklerin de dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Güneydoğu illerinde demokratik kitle örgütleri öncülüğünde yapılan kampanyalara rağmen aşılamada istenilen ilerleme sağlanamadığına dikkat çeken Yüksekyayla, salgının kentte geldiği aşamayı şöyle değerlendirdi:

“Haziran ayı başındaki normalleşmeyle birlikte salgının yayılmasından endişe ediyorduk. Maalesef tahminlerimiz doğru çıktı. Urfa’da vaka sayısı ciddi oranda arttı.

Kurban Bayramı öncesi servis ve yoğun bakımların bir çoğu boşken şimdi hemen hemen servislerin hepsi ve yoğun bakımlar doldu. Önümüzdeki günlerde muhtemelen yeni servisler ve yoğun bakımlar Covid-19 hizmeti vermeye başlayacak.

Pandemi kimsenin başarısının ya da başarısızlığının ölçüleceği bir durum değildir. Buradan herhangi bir siyasi kazanç ya da kayıp söz konusu olamaz. Bu toplumun meselesidir. Toplum olarak topyekün mücadele etmemiz gerekir.

Sürecin içinde sağlık meslek örgütleri başta olmak üzere toplumu temsil eden tüm kitleler, tüm STK’lar, demokratik kitle örgütleri, tüm siyasi partiler yer almalı ve salgına karşı birlikte mücadele verilmelidir.

Biz hem sağlık çalışanları olarak yaptığımız aşılardan hem hastalardan gördüğümüz; Kesinlikle şu aşamada aşılar hastaneye yatışları, yoğun bakımlara yatışları ve ölümleri çok ciddi oranda azaltıyor. Halkımıza bir an önce gecikmeden çift doz aşılarını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde, aşı oranları bu kadar düşük seyretmeye devam ederse Urfa’yı geçen yıl yaz aylarında olduğu gibi çok kötü bir dönem bekliyor.”

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR