çocuğun sünnet sırasında cinsel organı kesildi!

Sünnet faciası Kahramanmaraş'ta yaşandı. 4 yaşındaki bir çocuğun sünnet sırasında cinsel organı kesildi. Tedavi için İstanbul'a getirilen çocuğa ağız kısmından alınan doku ile nakil yapıldı.

SAĞLIK - 24-05-2022 02:20 959 kez okundu.

çocuğun sünnet sırasında cinsel organı kesildi!
"

300Kahmaranmaraş'ta yaşanan olay sünnet yaptıracakları kötü etkiledi. İki oğlunu sünnet ettirmek isteyen aile eve bir sünnetçi çağırdı. İddialara göre işi tam bilmeyen sünnetçi işlem sırasında 4 yaşındaki A.E.K'nin cinsel organını kesti. Küçük çocuk acı içinde bağırmaya başlarken aile üyeleri durumu fark etti ve hemen çocuklarını hastaneye götürdü. 

 Kahramanmaraş'ta bir hastaneye kaldırılan çocuk kısa bir süre tedavi gördükten sonra İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. 

DOKTORLAR DUDAK İÇİ DUVARINDAN DOKU ALDI

Küçük çocuğa yeni hastanede doktorlar, dudak içi duvarından bir doku alınarak bölgeye nakledilmesini kararını verdi. Operasyon başarılı şekilde tamamlanırken Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümünden Doç. Dr. Süleyman Çelebi ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Özgür Kuzdan sünnet işleminin gerçekten işi bilmeyen bir kişi tarafından yapıldığını söyledi. 

SÜNNETİ DOKTORLAR YAPMALI

Uzmanlar sünnet işleminin hafife alınmaması gerektiğini savundu. Süleyman Çelebi "İstediğimiz sonucu elde ettik gibi ama şu da gerçek ki nakledilen hiçbir organ veya doku kendi orijinal organı gibi olmaz. Ergenlik sürecini yaşayacak fakat kozmetik, dış görüntü olarak düzeltmeler gerekebilir. Sünnet basit bir işlem gibi görülmemeli. Geldiği ilde 3 ameliyat, tarafımızca bir nakil cerrahisi. Çocuğun kişisel gelişimine göre organizasyon yapılması gereken bir işlem" şeklinde konuştu.

Uzmanlar, yanlış uygulamaların hayat boyu etkisini sürdüren yıkımlara neden olduğunu ifade ederken, ailenin işlemi gerçekleştiren kişiye dava açtığı öğrenildi.

 

medyabaskent

Salih Darıcı

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Dermatolog Dr. Öykü Çelen, Yenilikçi Zayıflama Tedavileriyle Dikkat Çekiyor

Dermatolog Dr. Öykü Çelen, Yenilikçi Zayıflama Tedavileriyle Dikkat Çekiyor

22-04-2024 - SAĞLIK

Küflenmiş Ekmek Tüketmekten Kaçının!

Küflenmiş Ekmek Tüketmekten Kaçının!

19-04-2024 - SAĞLIK