“Haber alma özgürlüğüne yapılan saldırıyı kınıyoruz”

"Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı, İslâhiye'deki Gazete Saldırısını Kınadı: 'Gazetecilere Yapılan Saldırılar, Halkın Haber Alma Özgürlüğüne Yapılmıştır.'"

ASAYİŞ GÜVENLİK - 14-04-2024 07:49 12404 kez okundu.

“Haber alma özgürlüğüne yapılan saldırıyı kınıyoruz”

Ramazan Bayramı’nda İslâhiye’de yerel gazete bürosuna yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, “ Sebebi ne olursa olsun, gazetecilere yapılan saldırılar, halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış saldırılardır. Bayram gününde yapılan bu saldırıyı kınıyor, faillerinin kısa sürede bulunmasını istiyoruz.” dedi.

 

12 Nisan Cuma günü İslâhiye’de yayınlanan İslâhiye’nin Sesi Gazetesi bürosuna silahlı saldırı gerçekleşti. Bayram günü gerçekleşen saldırıda gazete bürosu kurşunlandı ve işyerinin camları kırıldı. Saldırı sonrası Gazetenin Genel Yayın yönetmeni Abdullah Bilgic ve Yazı işleri müdürü Halil İbrahim Kurt hakkında koruma kararı alındı.

“Gazeteciler, görevlerini yapamaz hale getiriliyor”

Saldırı ile ilgili bir kınama mesajı yayımlayan Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, “ İslahiye’nin Sesi Gazetesi’ne yapılan saldırı, halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Ne yazık ki son dönemde bu tür saldırılar ile gazetecilerin görevini yapmaları engellenmeye çalışılıyor. Anadolu Basın Birliği olarak gazetecilere yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtiyor ve kınıyoruz.

Saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Olayın sorumlularının araştırılıp cezalandırılmasını bekliyoruz.” dedi.

“Saldırganların bir an önce hak ettiği cezayı bulmasını bekliyoruz”

Gazetecilerin yapmış oldukları kutsal görev ile toplumun gözü, kulağı ve sesi olduğunun altını çizen Zor, “ Saldırının, hoşgörünün yoğun yaşandığı bir bayram gününde yaşanması da bizleri üzen bir başka noktadır.

Hoşgörüden uzak, yapılan haber hoşuna gitmeyince şiddete başvurmakta sakınca görmeyen bu zihniyete aman vermemek son derece önemlidir. Emniyet güçlerimizin, toplumun haber alma özgürlüğüne yapılan bu saldırının faillerini en kısa sürede bularak adalete teslim edeceğinden hiç şüphemiz yoktur.” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanı DEM Parti'den İstifa Etti

Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanı DEM Parti'den İstifa Etti

29-04-2024 - ASAYİŞ GÜVENLİK

Birecik'teTrafik Kazasında Genç Doktor Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı

Birecik'teTrafik Kazasında Genç Doktor Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı

25-04-2024 - ASAYİŞ GÜVENLİK